Различни видове автоматични състезания

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Състезанията са една от най-вълнуващите форми на спортни състезания, които човешката раса някога е създавала. В случай на автомобилни състезания има различни видове, които привличат уникални групи ентусиасти.

Ето различните видове автоматични състезания:

Формула състезания Формула състезания

Състезанията с формула са може би най-известната професионална форма на състезанията с автомобили. Това е форма на едноместни състезания с отворени колела, при които колелата на автомобила са разположени извън каросерията. Автомобилите са проектирани и изработени по поръчка, а състезанията се провеждат в отделни писти, изградени за състезания с формула. Разгледайте някои от най-добрите аксесоари за автомобили на bestnetreview.com.

Най-престижното и добре познато състезание за формули ще бъде Гран при на Монако на Формула 1. В Северна Америка водещото състезание с формули е IndyCar Series, а най-известното му подразделение е Индианаполис 500. Прочетете повече за Formula Racing

Състезания със спортни автомобили Състезания със спортни автомобили

Спортните автомобили са двуместни превозни средства със затворени колела с два типа: grand tourers (GT), или производствени модели, и прототипа, или специално създадени автомобили, предназначени да се конкурират в затворени вериги.

Водещата серия шампионати за спортни автомобилни състезания е FIA World Endurance Championship, като FIA GT1 World Championship е основната му серия за GT автомобилни състезания. В САЩ Grand-Am със собствените си състезания за издръжливост Rolex Sports Car Series също е популярен. Прочетете повече за спортните автомобилни състезания

Състезания със стокови автомобили3. Състезания със стокови автомобили

Популярни най-вече в Съединените щати, борсовите състезания за автомобили използват серийни автомобили, които имат персонализирани спецификации за състезателни цели. Обикновено се прави в овални писти, при които състезателите са изтласкани до граници за огромни количества обиколки. carsumu.com е добро място да получите някои идеи за модификация на автомобили.

За борсови състезания Националната асоциация за автомобилни автомобилни състезания (NASCAR) е най-големият ръководен орган, който организира водещи състезателни събития като Sprint Cup Series, Daytona 500 и Southern 500. Прочетете повече за Stock Car Racing

Плъзнете състезания Драг състезания

Една от най-основните форми на спорта, драг състезанията е състезание по права линия, направено от улици или писти, включващи състезателен каскадьор, наречен влачене. Участващите коли могат да варират от обичайните автомобили до нарочно построените драгстери и целта им е да ускорят възможно най-бързо, за да победят противниците. Драг състезанието се провежда на писта за къси разстояния, обикновено на 200 метра или 400 метра.

Основният ръководен орган за драг състезанията е Националната асоциация на хот-родовете, с подразделения като Super Stock, Super Street, Top Sportsman и Top Dragster. Прочетете повече за Drag Racing

Сбор 5. Сбор

Включвайки производствени автомобили, ралитата се провеждат на затворени обществени пътища или офроуд зони с различна ширина на пътя, терен или метеорологични условия. Курсовете, в които се провеждат ралита, са направени или от чакъл, асфалт, сняг и лед. Състезателите обикновено бягат във формат от точка до точка, като напускат на равни интервали от началните точки.

Върховният регулаторен орган за рали е Световният рали шампионат. Прочетете повече за Rallying

Състезания за офроуд6. Състезания за офроуд

Както подсказва името, офроуд състезанията се провеждат в офроуд среди като пясък, кал, речни корита, сняг или други естествени терени. Превозните средства, използвани при този тип състезания, са от различни класове, като серийни автомобили, камиони и мотоциклети и обикновено са за отдих.